MsKS logo
Dnes je Pondelok 29.apríla 2024, oslavuje Lea/Leo
Podujatie / Výstavy
9. 9. 2020 - 2. 10. 2020 / 8.-18,00 | fotogaléria MsKS

TAK TO VIDÍME MY

Ako vidia svet telesne postihnutí? Ako vyzerá svet nielen z vozíčka si môžete pozrieť na aktuálnej výstave vo fotogalérii Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne.

 „Tak to vidíme my“ je už 3. ročník a 1. kolo výstavy fotografií očami ľudí s telesným postihnutím. Výstavu realizuje Slovenský zväz telesne postihnutých a každoročne sa do nej zapoja členovia z rôznych kútov Slovenska. Na tohtoročnej výstave sa predstavuje spolu 12 základných organizácií SZTP, 26 autorov a celkom 160 fotografií.

 

Tunajšia Základná organizácia Slovenského zväzu telesne postihnutých v Dolnom Kubíne nechýbala ani na jednom ročníku. Tento rok ju svojimi fotografiami reprezentujú traja členovia: Ružena Sekerková, Marina Gruchaláková a Jozef Čajka. V minulých ročníkom sa zas prezentovali Jozef Gruchalák a Dušan Sotoniak.

Ako nám prezradili naši autori, nie vždy majú po ruke fotoaparát, ale v dnešnej dobe má každý pri sebe mobilný telefón,  s ktorým odfotí to, čo ho práve zaujme. A keďže téma výstavy nie je presne daná, na fotografiách môžeme vidieť všetko, čo telesne postihnutí zažívajú denno-denne. Či už sú to výjavy z prírody, zážitky z výletov, spoločných akcií, ale aj portréty ľudí či zvieracích miláčikov.

Výstava je ukážkou toho, že aj ľudia, ktorí majú ťažké telesné postihnutie, dokážu prekonať samých seba a žijú naplno. Ich dielka sú príkladom aj pre zdravých ľudí.

Projekt výstavy je realizovaný s finančnou podporou MK SR z programu Kultúra znevýhodnených skupín 2020.

Výstavu Tak to vidíme my si môžete v Mestskom kultúrnom stredisku pozrieť do 2.10.2020, a to denne od 7.30 do 18.00 hod.

Fotogaléria




Kontakt

email: riaditel@msksdk.sk, msksdk@msksdk.sk

tel: 043 / 586 2269

mob: 0915 895 368


Novinky emailom

Zadajte svoju emailovú adresu.

© 2020 Mestské kultúrne stredisko Dolný Kubín

Ochrana osobných údajov

prihlásenie

Janko