MsKS logo
Dnes je Sobota 18.mája 2024, oslavuje Viola
Podujatie / všeobecné
11. 6. 2019 / 19,00 | divadelná sála MskS

STARÉ DÁMY

Hra Staré dámy, v ktorej na scéne diváci uvidia iba Kamilu Magálovú ako Maggi a Zdenu Studenkovú v úlohe Lillemor je príbehom dvoch žien s rôznymi osudmi, ktoré sa však na sklonku života stanú spolubývajúcimi v domove dôchodcov.

„Jedna žila v prepychu a v dobrej štvrti, druhá v chudobe a v kolónii na predmestí. Jedna je elegantná dáma, píše odvážnu milostnú poéziu a vyjadruje sa ako celebrita z lepšej spoločnosti, druhá celý život tvrdo manuálne pracovala, fajčí jednu od druhej a rozpráva ako jej zobák narástol. Obom ťahá na osemdesiat a hry osudu ich priviedli do domova pre seniorov,“ 

Na uvedení trpko-smiešneho príbehu o láske, priateľstve, odvahe a sile starnúť dôstojne a s noblesou sa podieľali aj Anna Fosse (preklad), Peter Čanecký (scéna a kostýmy) a tiež umelecký maskér Juraj Steiner.

„Komédia so slzami na krajíčku“ je hrou štvorice nórskych autorov – Pala Mangora Kvammera, Torfinna Naga, Jona Arneho Saegrova a Pera Ingeho Torkelsena, ktorú dramaturgicky spracovala Mirka Čibenková vznikla v réžii Juraja Nvotu.
Viac informácií možno nájsť na webstránke divadla http://www.studios.sk.

Predstavenie pre divákov do 15 rokov NEPRÍSTUPNÉ!

vstupné 15 €





Kontakt

email: riaditel@msksdk.sk, msksdk@msksdk.sk

tel: 043 / 586 2269

mob: 0915 895 368


Novinky emailom

Zadajte svoju emailovú adresu.

© 2020 Mestské kultúrne stredisko Dolný Kubín

Ochrana osobných údajov

prihlásenie

Janko