MsKS logo
Dnes je Sobota 18.mája 2024, oslavuje Viola
Podujatie / všeobecné
30. 11. 2014 / 16:00 | divadelná sála

ČIERNO BIELY SVET

 

deti,študenti a dôchodcovia vstupné 9€

vstupné dospelí 10 €

 Príbeh lásky mladej "gadžovky" a Róma, ktorý sa skončí sobášom v osade s dnes už zabudnutými zvykmi. 

Čiernobiely svet je názov netradičného, hudobno-tanečného divadla, ktorý pri príležitosti 45. výročia svojho vzniku naštudoval folklórny súbor (FS) Vranovčan.

O niekoľko dní vyrazí s uvedeným takmer dvojhodinových programom na turné po Slovensku. Jeho prvou zastávkou bude Bratislava.

Hlavnou ideovou líniou nového predstavenia v podaní vranovských folkloristov je harmonické splynutie dvoch kultúr. Jeho tanečné, spevácke a hudobné prvky sú okrem tradičnej ľudovej kultúry Zemplína inšpirované aj zvykmi, piesňami i tancami tamojšieho rómskeho etnika.

"Predstavením ponúkame širší pohľad na svet okolo nás, ktorý vychádza z duálneho princípu deň a noc, svetlo a tma, dobro a zlo, radosť a smútok, pohreb a svadba. Práve na týchto pilieroch vznikol príbeh mladej "gadžovky" a Róma. Obidvaja sa do seba zaľúbia a ich láska je nakoniec spečatená sobášom v osade so všetkými, už dnes zabudnutými zvykmi a obradmi," približuje tematický obsah predstavenia Čiernobiely svet jeho scenárista a režisér Peter Kocák.





Kontakt

email: riaditel@msksdk.sk, msksdk@msksdk.sk

tel: 043 / 586 2269

mob: 0915 895 368


Novinky emailom

Zadajte svoju emailovú adresu.

© 2020 Mestské kultúrne stredisko Dolný Kubín

Ochrana osobných údajov

prihlásenie

Janko