MsKS logo
Dnes je Sobota 18.mája 2024, oslavuje Viola
Podujatie / všeobecné
5. 11. 2014 / 19.00 | divadelná sála

NÍZKOTUČNÝ ŽIVOT (nejem, nežijem, nemilujem).

Hra sa odohráva v redukčnom sanatóriu so sprísnenou kontrolou tukov, glycidov a mastných kyselín. Stretávajú sa v ňom tri ženy: Anita, redaktorka vydavateľstva, Ingrid, poslankyňa parlamentu, trpiaca bulímiou a psychicky narušená Krista.

Tri osobné príbehy troch nešťastných žien sa stávajú širšou výpoveďou o dnešnom Slovensku a predovšetkým o jeho „nízkotučnej“ morálke, citoch a viere.

Ku konečnej verzii scenára prispeli všetci herci. Väčšina tvorcov tejto hry vrátane režiséra pozná redukciu telesnej hmotnosti na vlastnej koži či už v čase minulom, prítomnom a nepochybne aj v budúcom.

Diéta za diétou, jojo efekt, alebo cvičiteľka z Michaloviec doma so stodvadsaťkilovým synom...Autor a režisér Viliam Klimáček sa ani v tomto predstavení nezaprel ako lekár. Poučenie z predstavenie samozrejme vyplýva, a to hneď dvojité. Či už vo veci životosprávy, ako aj staré známe porekadlo, že „Šustrove deti chodia bosé.“ Ale, aby si niekto nemyslel, že z predstavenia vychádza poučka za poučkou, hoci :“Ideálna hmotnosť rovná sa Reálna hmotnosť mínus Nadváha- Omega...“Toto všetko je len zhrnutie, pretože Nízkotučný život je práve naopak „tučnou“ zábavou pre divákov. Vlastné nápady herečiek Dariny Abrahámovej, Petry Polnišovej a Zuzany Mauréry, ako aj ich koučky chudnutia Zuzany Šebovej, sa lejú z ich úst slovo za slovom a so správnym nadhľadom a presvedčením. Ako totiž Klimáček pred premiérou dodal, stali sa spoluautorkami, lebo on im dodal mustru a tú dopĺňali. Politička Ingrid sa do sanatória hlási z dôvodu kandidatúry a lepšej kampane, bulimička „Krista“ „sedí“ za vyjedanie potravín a stánkov s občerstvením a autorka a novinárka Anita si chce získať svojho niekdajšieho milenca a zdvihnúť sebavedomie ... Koučka Miriam z Michaloviec zasa ako slobodná matka zarába ako môže..Toto všetko je Nízkotučný život, ktorý spojil netradičné a rozlietané kvarteto žien. 

vstupné 14 €





Kontakt

email: riaditel@msksdk.sk, msksdk@msksdk.sk

tel: 043 / 586 2269

mob: 0915 895 368


Novinky emailom

Zadajte svoju emailovú adresu.

© 2020 Mestské kultúrne stredisko Dolný Kubín

Ochrana osobných údajov

prihlásenie

Janko