MsKS logo
Dnes je Štvrtok 09.mája 2024, oslavuje Roland
Podujatie / všeobecné
15. 9. 2010 / 19,00 | divadelná dsála

ČAJOČKY

 Čajočky – to je muzikálová komédia o dievčatách, ktoré vo víre pomsty, existenčných problémov pri štúdiu a sexuálnych narážok od profesorov zakladajú nový bulvárny magazín, vďaka ktorému prenikajú do sveta šoubiznisu. Hlavnými postavami je sedem mladých dievčat, sedem "čajočiek".


V hlavnej úlohe Kristíny účinkuje Nela Pocisková, postavu Radky alternujú Lenka LeRa Salmanová a Alžbeta Bartošová, Silviu alternuje dvojica Dáša Šarközyová a Jana Gavačová, v úlohe Simony alternujú Jana Golisová a Natália Hatalová, postavu Anči hrajú Miroslava Drínová a Mária Lechmanová, v úlohe Ivany alternujú Michaela Drotárová a Vanda Hoffstädterová a Táňu Marianna Paulíková a Júlia Horváthová. Muzikál je špecifický aj tým, že v ňom účinkujú iba "baby", ktoré to ťahajú spolu, ale vedia sa aj pohádať, či zaranžovať malé intrigy.


Muzikál, ktorého režisérom a choreografom je Ján Ďurovčík, má spád od úvodnej scény na košickej železničnej stanici, vo vlaku až po finále pri prezentácii nového časopisu. Nápadité sú všetky tanečné choreografie, hlavne scény v tanečnom štúdiu Dansovia aj sólový tanečný part Kristíny, rovnako dobre vyznievajú na scéne aj spevné čísla, väčšinou vo viachlasovej interpretácii. Muzikál je postavený na pesničkách z repertoáru Petra Nagya, ktoré prearanžoval a nakorepetoval Ľuboš Dolný. V muzikáli ich zaznie celkom desať, medzi nimi Marcel z malého mesta, v muzikáli po úprave ako Kika z malého mesta, Taxis, Waikiki raga, Mercedes, Vraky áut, Krásny zadok, So mnou nikdy nezostarneš, Chráň svoje bláznovstvá, Bahama conga a Balet.


Autorom scenára a libreta je Peter Pavlac spolu s Jánom Ďurovčíkom. Dialógy sú písané súčasným jazykom mladých ľudí, s viacerými aktuálnymi a hlavne vtipnými replikami. Scénu navrhol Marek Hollý, kostýmy Hanka Převrátilová.


Nela Pocisková hrá v muzikáli úlohu Kristíny, ktorá do Bratislavy prichádza z východného Slovenska, čo na javisku predvádza prízvukom aj niektorými slovnými výrazmi. "Mám polovicu rodiny z východu, ten prízvuk ma učila mama aj oco, to bolo pre mňa asi to najťažšie v inscenácii. Ten muzikál je ťažký, pretože je v ňom spojenie naozaj všetkého, herectva, tanca a spevu," uviedla Nela pre TASR. "Spevné party boli rovnako náročné ako tanečné čísla, lebo choreografie, ktoré robí Ďurovčík nie sú ľahké, aj vybrané pesničky boli ťažké," pridala svoj názor Dáša Šarközyová.

vstupné 17 €

na toto podujatie neplatí zľava občana mesta





Kontakt

email: riaditel@msksdk.sk, msksdk@msksdk.sk

tel: 043 / 586 2269

mob: 0915 895 368


Novinky emailom

Zadajte svoju emailovú adresu.

© 2020 Mestské kultúrne stredisko Dolný Kubín

Ochrana osobných údajov

prihlásenie

Janko